Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΥΨΟ

Αναρτήθηκε από Γυψοδομή Κ. Κολλάρος


Στην παρούσα ανάρτηση μπορεί κανείς να δει φτιαγμένο από γυψό τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, που αποτελεί το έμβλημα του Ολυμπιακού.

Η συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς, οδήγησε στην ίδρυση του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.) την 10η Μαρτίου 1925 στην ταβέρνα του Μοίρα στην καρδιά του Πειραιά. Ανάδοχος του ονόματος ήταν ο Νότης Καμπέρος, ο οποίος έδωσε τέλος στις όποιες διαφωνίες με την έμπνευσή του. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το «Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενική άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο και το λευκό.Περιλαμβάνει τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ – καγιάκ πόλο – καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση.

Όποιος επιθυμεί να αγοράσει τα γύψινα των παραπάνω εικόνων μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορεί να βρει στο προφιλ ή να συμπληρώσει την φόρμα που βρίσκεται στις παραγγελίες.